Zenuwslopende finale van de winterwedstrijd in Hoevelaken

Woensdag 16 maart waren de acht hoogst genoteerde schutters van de winterwedstrijd van de SKGV present in Hoevelaken om de finale te schieten.
Een dame en zeven heren werden door voorzitter Hans Zwakman welkom geheten en er volgde een uitleg van het verloop van de finale. Er zou finale geschoten worden volgens het nieuwe systeem, na het inschieten en de proef volgde er eerst tweemaal drie schoten die werden opgeteld, daarna werd er na twee schoten iedere keer de laagste score uitgehaald tot er uiteindelijk een winnaar uit de bus zou komen.
In de praktijk bleek dat het wachten op de scores, het optellen en dergelijke de schutters uiteindelijk parten speelden, ze werden koud, stijf en moe en zelfs de topschutters van vorig jaar lagen er al vrij snel uit. De nieuwe manier finale schieten vergt een andere mentale voorbereiding dan gewoon je serie schieten, schutters die zowel tijdens het inschieten, als bij de proefschoten, de ene 10 na de ander schoten, kregen er op het laatst met moeite nog een 8 of 9 uitgeperst!
De uitslag was uiteindelijk:
8e Chris van de Weerdhof SV Pr. Hendrik Veenendaal
7e Jaap Hardeman SV Driebergen
6e Robert Harderwijk SV Frans Tromp Hoevelaken
5e Ivo Steeneken SV Frans Tromp Hoevelaken
4e Rian Toonen, SV Neerlandia Ede
3e plaats, dus brons, was voor Frank Niermeijer van SV de Eendracht uit Scherpenzeel met 183 punten
2e plaats, een zilveren medaille voor Giel van de Burgt van ons eigen SV Driebergen met 186 punten
1e plek, het goud was voor de enige dame in de rij, Bianca Stroo-de Graaf van SV de Eendracht Barneveld met 188 punten.
Hartelijke schuttersgroet,
Annie van de Burgt