Interne laddercompetitie KKP/KKR 2017

Beste collega schutters,
Hoewel de interne “laddercompetitie” 10 meter KKP/KKR 2016 nog in volle gang is, met maar liefst 21 deelnemers, wil ik ook graag voor 2017 deze competitie opzetten.
Voor verlofhouders geldt namelijk dat de wetgever ervan uit gaat dat zij de schietsport in wedstrijdverband beoefenen; binnen of buiten de vereniging. Gecertificeerde verenigingen moeten in dit stelsel erop toezien dat de verlofhouders onder de leden, jaarlijks deelnemen aan (ten minste) één van de interne clubcompetities, individuele “laddercompetities” of buiten de vereniging deel nemen aan officiële wedstrijden.
De interne clubcompetities of individuele “laddercompetities” betreffen door de KNSA gereglementeerde of erkende disciplines, evt. aangepast aan de lokale omstandigheden. Binnen één competitie moet men tenminste 5 keer deelnemen.
Sommige leden hebben bijvoorbeeld onregelmatige diensten of willen geen officiële wedstrijden schieten. Deze “laddercompetitie” biedt dan de mogelijkheid om toch aan de wettelijke eisen als verlofhouder te voldoen. Je kunt aan deze “laddercompetitie” in 2017 meedoen wanneer het jou uitkomt. De laddercompetitie bestaat uit 10 wedstrijden. Schiet je minder dan 10 wedstijden dan wordt je niet meegenomen in de eindranking.
De opzet van de “laddercompetitie” is grofweg als volgt:

  • deelname mogelijk voor 10 meter KKP/KKR;
  • 30 schoten per wedstrijd;
  • kaarten dien je zelf te tellen (of een Meyton uitdraai) en te voorzien van je naam en datum;
  • kaarten moeten worden opgeborgen in de daarvoor bestemde blauwe Leitz ordner achter de balie (op de rug staat “Laddercompetitie” 10 meter KKP/KKR);
  • in de ordner zit tevens een voorblad met alle deelnemers, ook hier graag datum en score per wedstrijd invullen;
  • na het verschieten van de 10 wedstrijden graag alle scores optellen en de totaalscore op het voorblad in de ordner vermelden;
  • er mag één wedstrijd per dag worden verschoten;
  • het bestuur zal aan het eind van het jaar controleren of je de benodigde aantal wedstrijden hebt geschoten.

Als je aan deze “laddercompetitie” mee wilt doen, dan ontvang ik graag uiterlijk 15 januari 2017 per mail je naam. Ik zorg er dan voor dat de ordner en het voorblad z.s.m. in orde wordt gemaakt en gebruikt kan gaan worden in januari 2017.
Ik hoop dat ik wederom met deze “laddercompetitie” tegemoet kan komen aan de wens om als schutter deel te kunnen nemen aan een interne clubcompetitie voor KKP/KKR schutters. Mocht je nog vragen hebben bel of mail gerust.
Veel schietplezier en met vriendelijke groet,
Henry van den Hul
h.vandenhul@online.nl
Tel. 06-18600101