Gezellige SKGV cup bij SV Driebergen

Maandag 14 maart werd in Driebergen een voorronde voor de SKGV cup geschoten. Enkele enthousiaste mannen hadden de banen keurig voorbereid op de Klein Kaliber Geweerschutters van vijf verenigingen. Twintig schoten op de twaalf meter, tien banen ter beschikking, het zou dus allemaal lekker snel kunnen gebeuren.
Na de schutters van Driebergen, te weten Jaap Hardeman, Ron Henneveld en Giel van de Burgt, kwamen als eerste de schutters van Barneveld acte de presence geven. Later kwamen ook de heren van Scherpenzeel binnendruppelen en was het wachten op Terschuur en Putten.
Van Aty en Teus van Veldhuijzen, de organisatoren, hoorden we dat Putten afgezegd had, dus tijd is tijd en na uitleg over de regels werd er, na diverse geintjes her en der, het startsein gegeven om te schieten.
Het leuke was dat in de kantine op een monitor de score van elke schutter te zien was, dus werd er op afstand meegeleefd met diverse schutters. Het was een spannende sessie, tot op het laatst bleven de toeschouwers kijken, rekenen en commentaar geven.
De inmiddels gearriveerde schutters uit Terschuur wisten dus eigenlijk wat ze zouden moeten schieten om door te kunnen gaan naar de volgende ronde.
Er moet nog even vermeld worden dat de jongste schutter van Barneveld nog maar eenmaal eerder knielend KKG had geschoten, zonder hem konden ze geen team vormen, dus ondanks de lagere score toch een compliment onzerzijds!
IMG_4700 nog kleiner IMG_4695 nog kleiner
Op de vierde plaats eindigde de Eendracht Barneveld met 106, 157 en 180 is samen 430 punten.
De Eendracht Terschuur eindigde op de derde plaats met 160, 172 en 180 is opgeteld 512 punten.
Sv Scherpenzeel had met Frank Niemeijer de joker ingezet, hij had de hoogste score van de avond, nl 190, samen met 161 en 174 punten was 525 punten genoeg voor de tweede plaats.
Ron, Jaap en Giel van ons eigen SV Driebergen hadden de hoogste score samen, 159, 184 en 185, totaal net drie punten meer dan Scherpenzeel. Jongens gefeleiciteerd!!
De nummers 1 en 2 mogen op 19 april meedoen in de finale van de SKGV Cup.
Wordt vervolgd…..
Supporter, barvrouw en schrijfster Annie van de Burgt