Finale SKGV Valleicup KKG 2017

BARNEVELD – Dinsdag 18 april werd bij schietvereniging De Eendracht de grote finale van de SKGV cup verschoten.
In drie poules van vijf verenigingen werd in de voorronde gestreden om een plaats in de finale en die eer kwamen in alfabetische volgorde de schietverenigingen van Achterveld, Amerongen, Bennekom, Driebergen, Ede en Hoevelaken toe.
Het was een gezellige avond in de accommodatie van de Eendracht, vanaf 19.00 uur kwamen de schutters langzaam binnendruppelen. Enkele verenigingen hadden zelfs supporters meegenomen. Na een heerlijke kop koffie van de organiserende vereniging kondigde Aty van Veldhuijzen namens haar man Teus (die zijn stem kwijt was) aan dat de finale kon beginnen. De grote wisselbeker was ondertussen ook gearriveerd, dus de strijd kon losbarsten.
Elke vereniging had drie schutters ingezet om hun eer hoog te houden, zo ook ons team van Driebergen . De eerste schutters konden de baan op en Jaap Hardeman gaat in principe altijd als eerste om zijn zenuwen niet nog langer op de proef te stellen. Hij schiet al jaren wedstrijden, maar heeft toch elke keer weer van die lastige zenuwen. De eerste twintig schoten waren dan ook nu weer onder zijn normale niveau, maar de laatste tien schoten was hij kennelijk weer zichzelf. Jaap startte met een zeven en eindigde met drie dikke tienen. Zijn series waren 86-86-96 punten.
Nieuwkomer in het team Piet Stevens, onze schietende kapper, deed dit seizoen voor het eerst sinds hele lange tijd weer mee aan wedstrijden. Het schieten op eenschotskaartjes was voor hem geen alledaagse kost, echter met de vijfschotskaarten in de voorronde had hij ook wat moeite. Zo zie je maar weer dat electronisch schieten toch een hele andere discipline lijkt te zijn! De tienen wilden niet echt vallen en hij was niet trots op zijn score, maar hij had wel genoten van de sfeer, de wedstrijddruk en het teamgevoel. Zijn series waren 72-82-78 punten.
Het hing dus af van Giel van de Burgt, ouwe rot in het vak. Ondanks dat er een zeven bij viel bleek hij uiteindelijk toch de schutter met de hoogste individuele score van de finaleavond. Zijn series waren 93-94-96 punten.
De secretaris van de SKGV Aty van Veldhuijzen dankte na afloop alle schutters voor hun sportieve prestaties en kondigde de winnaars aan.
sv Ons Genoegen Achterveld eindigde als zesde met 725 punten.
sv Willem Tell Amerongen bezette de vijfde plaats met 777 punten.
sv Driebergen Rijssenburg moest genoegen nemen met de vierde plek met hun 783 punten.
Derde eindigde sv Neerlandia Ede met 787 punten.
Tweede plaats was voor sv Frans Tromp Hoevelaken met 808 punten.
De eerste plaats was net als vorig jaar voor de schutters van sv Willem Tell Bennekom, hun schutters hadden 270-277 en 264 punten bijeen geschoten, 811 punten tesamen. Een verdiende eerste plaats voor sv Bennekom, die trots de grote wisselbeker weer een jaartje mogen  bewaren. Mannen gefeliciteerd!
En onze schutters gaan volgend jaar wat eerder starten met trainen voor de SKGV cup, want we willen ook graag weer een jaartje op de wisselbeker passen.
tekst Annie van de Burgt