Finale SKGV kampioenschappen KKG 2017

Finale SKGV Kampioenschap KKG 2017
Hoevelaken: Op woensdag 8 februari trok een zevental sportschutters van de SKGV naar de Schietbaan van SV Frans Tromp om daar onderling te gaan uitmaken wie met de titel naar huis zou gaan. De finale werd geschoten als ware het een Olympische Finale. Na drie inleidende series waar in totaal 8 schoten werden gedaan, werd het een ware afval race,waaruit Jaap Hardeman van de SV Driebergen-Rijssenburg als kampioen te voorschijn kwam.
Zo rond half acht kwamen ze binnen: Jaap Hardeman, Yvo Steeneken, Rian Toonen, Jaap Sauer, Reindert Westeneng, Henk Groenendijk en Koos van Kesteren. In de voorronde, de Winterwedstrijd van de SKGv waren zij te voorschijn gekomen als de besten. De achtste schutter die zich had gekwalificeerd, Giel van de Burgt, moest –geveld door de griep- verstek laten gaan.
De eerste 8 schoten boorden zich door de schijven. Wedstrijdleider Hans Zwakman beoordeelde de schoten. Het beeld van de strijd begon zich al af te tekenen. Hardeman aan kop met 76 punten, gevolgd door Steeneken en Toonen elk met 75 punten. Sauer had nog aansluiting met 74. Maar het gat met Westeneng, Groenendijk en van Kesteren was geslagen. Na 10 schoten kwam de eerste eliminatie: Koos van Kesteren werd vriendelijk verzocht de baan te verlaten. In de volgende twee schoten werd de spanning bij de schutters zichtbaar. Jaap Hardeman produceerde een misser van jewelste. Een magere 7 is voor hem zwaar onder de maat. Ook Jaap Sauer had er last van, en povere 7 en een 8 waren zijn deel. En weer volgende er een eliminatie: Henk Groenendijk moest gaan om van sporter te veranderen in publiek. Nadat ook Jaap Sauer bij het publiek mocht gaan plaatsnemen waren er nog drie schutters over. Zij gingen voor de medailles. Rian Toonen was de laatste ge-elimineerde, maar dan wel met het brons om de hals. Jaap Hardeman en Yvo Steeneken gingen de strijd aan voor het goud. Het verschil was klein, slechts 1 schamel puntje. Het kleinste foutje kon n een groot verschil betekenen. Het eerste schot van beiden was een volle tien. Maar in het tweede schot maakte Yvo een minimaal foutje dat resulteerde in een negen. En daarmee werd Jaap Hardeman SKGV Kampioen Klein Kaliber Geweer.

Uitslag:
1. en dus Kampioen Jaap Hardeman SV Driebergen-Rijssenburg Driebergen 184 pnt
2. Yvo Steeneken SV Frans Tromp Hoevelaken 182 pnt
3. Rian Toonen SV Neerlandia Ede 160 pnt
4. Jaap Sauer SV Frans Tromp Hoevelaken 139 pnt
5. Reindert Westeneng SV Wilhelm Tell Bennekom 119 pnt
6. Henk Groenendijk SV Wilhelm Tell Bennekom 103 pnt
7. Koos van Kesteren SV Neerlandia Ede 86 pnt